sociale wandeling

De sociale wandelingen bieden wij aan voor cursisten met honden die bij ons trainen, getraind hebben of voor mensen met een hond, waarvan wij de hond en zijn gedrag kennen. Voor cursisten zijn deze wandelingen gratis.

Tijdens de sociale wandeling gaan we een uur wandelen in het bosgebied achter ons trainingsveld of op een locatie die we samen afspreken. Het eerste stukje zal aangelijnd zijn en het tweede stuk kunnen de honden lekker los. We zullen gedurende de wandeling af en toe een spelletje of leuke gehoorzaamheidsoefening doen.

Naast de diverse onderwerpen die we tijdens het wandelen zullen bespreken, is er ruimte voor allerlei vragen die je hebt m.b.t. je hond. Indien wij je geen antwoord kunnen geven omdat je vraag buiten onze kennis en/of vakgebied ligt zullen wij hier eerlijk in zijn en ons uiterste best doen om je op de plek te krijgen waar je je antwoord wel krijgt. Verhaaltjes vertellen kan iedereen maar daar is niemand mee geholpen.

De sociale wandeling is bedoeld voor honden die de hondentaal begrijpen en die zich weten te gedragen in een groep. Meestal zijn dit honden die de pubertijd gehad hebben.

Puberhonden mogen mee mits ze netjes spelen en geen andere honden najagen. Indien dit toch het geval blijkt te zijn dan mogen ze vanzelfsprekend wel aangelijnd mee mits dit geen stress voor de betreffende hond oplevert.

De wandelingen zijn niet bedoeld voor honden met een gedragsprobleem t.o.v. andere honden en / of mensen, vanzelfsprekend kunnen wij u wel doorverwijzen naar een goede gedragstherapeut. Ook loopse teven zijn helaas even niet welkom op de wandeling.

 

De wandelingen worden op diverse tijdstippen gehouden. U kunt hiernaar informeren via email, whatsapp of facebook. Ook zullen wij de wandelingen aankondigen op onze Facebook pagina. Voor cursisten zijn deze wandelingen gratis. Indien u geen lessen volgt bij ons maar toch mee wilt doen met de sociale wandelingen dan kunt u een strippenkaart kopen van 10 wandelingen. U bent vrij om naar eigen wens deel te nemen. Graag wel even een berichtje minimaal een half uur voor de wandeling, zodat wij weten op wie we kunnen rekenen.

Bij vragen neem even contact op.


lesrooster en tarieven

inschrijfformulier