Marielle

Ik ben Mariëlle Coumans (48 jaar) en ik woon in Sevenum samen met mijn vriend Jeroen en onze dieren: koikarpers, postduiven, kanaries, hagedissen, 3 katten en 2 honden. Het is dus een gezellige beestenboel bij ons.

Omdat ik graag iets positiefs bij wil dragen aan het leven van dieren heb ik een aantal jaren vrijwilligerswerk gedaan bij Dierenopvangcentrum De Doornakker in Eindhoven. Om meer over met name honden en katten te weten te komen, heb ik toen de cursus ‘ Dieren EHBO’ gedaan en het diploma ‘ Ondernemer Asiel, Pension, Kennel’ gehaald.

Sinds we vanaf november 2015 onze hond Snowy hebben, werd de combinatie met mijn eigen (betaalde) werk en het vrijwilligerswerk te veel en omdat mijn eigen hond toch voor gaat, ben ik gestopt met het vrijwilligerswerk.

Snowy is een kruising Grote Keeshond met Alaska Malamute van 3 jaar oud. Het is een rustige eigenzinnige hond. Met haar heb ik enkele gehoorzaamheidscursussen en combisport (combinatie van gehoorzaamheid, behendigheid, slalom- en hordeparcours) gedaan. En nu doen we sinds een half jaar samen Treibball.

Onze andere hond Shadow (zwarte Duitse Herder) is sinds december 2017 lid van ons gezin. Hij was toen 5 maanden oud en had nog niet veel geleerd. Hij is een hyperactieve hond waarbij we nog druk bezig zijn met de gehoorzaamheidstraining en het afleren van minder gewenst gedrag. Dat vergt veel tijd, energie en geduld. Hoewel we nog wel wat te doen hebben, geeft het heel veel voldoening om te zien dat de ‘opvoeding’ en training werken en hij steeds meer goede dingen leert en laat zien.

Dat is mede de reden dat ik in mei jl. ben begonnen met de opleiding tot Kynologische Instructeur. Ik vind het super interessant om alles over honden te leren en dat te gebruiken bij mijn eigen honden. En het lijkt het me ook heel leuk om dat aan andere mensen en hun hond over te brengen. Inmiddels heb ik de eerste (van de drie) modules van de opleiding afgerond en is de planning dat ik medio 2019 de gehele opleiding heb afgerond. Om het geleerde gelijk in de praktijk te brengen ga ik (samen met Dionne) de puppylessen op donderdagavond geven. Wellicht zien we elkaar dan. 

Ik heb er super veel zin in!